top of page
innsikt.jpg

Fra data til innsikt

Hva ligger bak hypen rundt kunstig intelligens, deep learning og digitale tvillinger? Få svar i våre nye emner for næringslivet.

Bli med på Universitetet i Oslo (UiO) sitt nye videreutdanningsprogram om digital teknologi, skreddersydd for næringslivet!

I «Fra data til innsikt» lærer du om ressursen som ligger til grunn for hele den digitale transformasjonen – og hvordan du kan utnytte denne ressursen til å få innsikt og skape verdi i din egen virksomhet.

Vi snakker selvfølgelig om data. 

God og riktig bruk av data handler både om å effektivisere eksisterende aktiviteter og å skape nye muligheter. Data kan brukes til å automatisere prosesser, løse oppgaver på helt nye måter og forutsi noe som kan komme til å skje. Det kan gi uvurderlig innsikt og beslutningsstøtte. Og det er også nøkkelen til å ta i bruk digitale teknologier, fra digitale tvillinger til kunstig intelligens. Uten data, ingen digital transformasjon.


Så hvordan ta del i utviklingen og ta i bruk data som en ressurs i din virksomhet? Det er det du lærer om i disse kursene.
 

Emneoversikt: 
●    Verdien av data i beslutningsprosesser
●    Introduksjon til dyp læring
●    Digitale tvillinger
●    Oppfriskningskurs i matematikk (ikke studiepoenggivende)
●    Digitale tvillinger
●    Metoder for beregning av usikkerhet

●    Videreutdanning innen data science
●    Fire emner på 2,5 studiepoeng hver
●    Et oppfriskningskurs i matematikk (ingen studiepoeng)
●    Emnene kan tas enkeltvis
●    Hvert emne går over tre arbeidsdager (dagtid)
●    Fire undervisningstimer hver dag
●    Eksamen: prosjektoppgave

 

«Fra data til innsikt» består av fire separate kurs (eller «mikroemner») som hver går over tre arbeidsdager og gir 2,5 studiepoeng. Du kan ta hvert mikroemne enkeltvis, eller sette dem sammen til en utdanning på 10 studiepoeng. 

 

«Verdien av data i beslutningsprosesser» er et oversiktsemne rettet mot ledere, IT-ansatte og andre som vil forstå verdien av data og få et overblikk over det aller nyeste som rører seg på feltet. Dette passer for alle, og er spesielt rettet mot ledere, beslutningstakere og IT-ansatte i næringslivet.

De øvrige kursene gir en fordypning i den nyeste utviklingen innen utvalgte områder som maskinlæring og digitale tvillinger, og er rettet mer mot dem som arbeider «hands-on» med teknologi og har bakgrunn i programmering eller matematikk. Det tilbys også et oppfriskningskurs i matematikk. 

 

Vil du lære om mulighetene, og de nyeste digitale teknologiene og trendene? Er din virksomhet klar til å bli datadrevet? Påmeldingen er åpen nå, og du kan se detaljer om påmeldingsfrister og kursavgift under hvert enkelt emne nedenfor.

Kontakt

Anna Mathilde Elisabeth Jarbekk
amjarbek@ifi.uio.no

bottom of page